Η συμμετοχή του ΑΟΣ Κορωπίου στα Πολιτιστικά Δρώμενα τις περιοχής μας

Ομιλία προέδρου ΑΟΣ Κορωπίου 2010

Με την ευκαιρία των φετινών Σφηττειών (ετήσιων πολιτιστικών δρωμένων που οργανώνει ο δήμος Κορωπίου), θεωρώντας ότι από το πολιτιστικό αυτό θεσμό δεν θα έπρεπε να λείπει η παρουσία του Αγροτικού Συνεταιρισμού,...

Περισσότερα...

Ομιλία προέδρου ΑΟΣ Κορωπίου 2011

Θα ήθελα να σας αναφέρω τρείς μικρές ιστορίες: Η πρώτη είναι προσωπική και συνέβη μερικές μέρες πριν, όταν σε μία κοινωνική εκδήλωση ένας αδελφικός φίλος, με αγάπη και ειλικρίνεια με ρώτησε «είναι τώρα...

Περισσότερα...

Θα ήθελα να σας αναφέρω τρείς μικρές ιστορίες:

Η πρώτη είναι προσωπική και συνέβη μερικές μέρες πριν, όταν σε μία κοινωνική εκδήλωση ένας αδελφικός φίλος, με αγάπη και ειλικρίνεια με ρώτησε «είναι τώρα κατάλληλη εποχή για εορταστικές εκδηλώσεις; Δεν βλέπεις τις απίστευτες συνθήκες που ζούμε; Είναι τώρα ώρα για γιορτές και πανηγύρια;;;»

Η δεύτερη ιστορία είναι γνωστή σε όλους μας από την εποχή του σχολείου και μιλάει για ένα πατέρα, που θέλοντας να δώσει ένα ισχυρό δίδαγμα στα παιδιά του, τους έδωσε αρχικά από μία κληματόβεργα να σπάσουν. Κάτι που εκείνα με περισσή ευκολία κατάφεραν. Μετά όμως – και αυτό ήταν το δίδαγμά του – όταν τους έδωσε από ένα δεμάτι κληματόβεργες, ακόμα και πιο δυνατός από τα αδέλφια δεν κατάφερε να το σπάσει.

Η τρίτη ιστορία είναι η ιστορία του Συνεταιρισμού μας! Και των ανθρώπων που πίστεψαν από τα πολύ παλιά χρόνια στην ιδέα ότι ενωμένοι και με κοινές προσπάθειες και στόχους, δεμένοι όπως το δεμάτι με τις κληματόβεργες, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν και τις πλέον δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συγκυρίες, χωρίς να λυγίσουν και χωρίς φυσικά να σπάσουν! Είναι η ιστορία των προγόνων μας που μας δίδαξαν ότι σε εποχές που όλα σκοτεινιάζουν, που οι ελπίδες χάνονται και που η απελπισία μας χτυπά την πόρτα, οι κοινοί στόχοι και η κοινή προσπάθεια είναι αυτή που θα καταφέρει να μας προφυλάξει από την μανία των καιρών και θα κάνει το δρόμο της ζωής μας πιο ασφαλή και πιο σίγουρο!

Κάνοντας όλοι μας μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία αυτού του τόπου και αυτού μας του Συνεταιρισμού, θα δούμε ότι οι πατεράδες μας, οι παππούδες και προπάπποι μας πέρασαν κι αυτοί από μεγάλες δυσκολίες , άσχημους και σκληρούς καιρούς, αλλά παρ’ όλα αυτά τα κατάφεραν! Πιστεύοντας στην ενότητα και στην κοινή προσπάθεια κατάφεραν να βγουν από τους κυκλώνες της ζωής τους, έχοντας μεγαλώσει και σπουδάσει παιδιά και έχοντας αφήσει στις επόμενες γενιές και κάτι για να πορευθούν…

Σήμερα, όπως συνήθως γίνεται, η ιστορία για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνει τον εαυτό της! Τι κι αν στις μέρες μας το «σκηνικό» έχει αλλάξει; Τι κι αν σήμερα ο κόσμος έχει προχωρήσει;;; τι κι αν έχουν αναπτυχθεί ηλεκτρονικές τεχνολογίες, ιντερνετ και κομπιούτερς;;; Η βάση της ιστορίας , η ουσία της αν θέλετε, εξακολουθεί να παραμένει η ίδια: Οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες εδώ και μερικά χρόνια έχουν δυσκολέψει πολύ και, όπως οι ειδικοί λένε, στο επόμενο διάστημα μάλλον θα δυσκολέψουν κι άλλο!

Γιατί όμως σας τα λέω όλα αυτά;
Λέτε να θέλω να σας χαλάσω τη διάθεση μία μέρα γιορτής σαν κι αυτή;;;
Ασφαλώς και όχι!

Αντίθετα! Σας τα λέω όλα αυτά για να σας δείξω ότι η ελπίδα όχι μόνο υπάρχει, αλλά είναι μπροστά μας! Για να σας πω ότι η ευκαιρία είναι εδώ και μάλιστα μας χαμογελάει! Θα τολμούσα να πω, ότι μας κλείνει και το μάτι! Σας φαίνεται παράξενο;;; Κι όμως! Σας τα λέω όλα αυτά γιατί, μεταξύ μας πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια, με στοιχεία και με αποδείξεις! Με αδιάσειστες αλήθειες και όχι ευχολόγια!

Σας είπα αυτές τις τρεις ιστορίες, για να σας αποδείξω ότι όλοι όσοι και πρόσφατα πίστεψαν στη δύναμη του Συνεταιρισμού, όλοι όσοι αγωνίστηκαν πλάι- πλάι, προσανατολισμένοι στους κοινούς μας στόχους, σήμερα μπορούν να βλέπουν ότι οι προσπάθειές τους έχουν αρχίσει να βλασταίνουν! Και τώρα πια, μπορούν και να κάνουν σχέδια και όνειρα για το μέλλον, με τη σιγουριά, ότι αν συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, όλα θα υλοποιηθούν!

Γιατί σήμερα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, η αλήθεια είναι αδιαμφισβήτητη: Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορωπίου είναι σε θέση να δηλώσει αύξηση του κύκλου εργασιών του και επέκταση του δικτύου διανομής του, που θα του εξασφαλίσει και τη μελλοντική του ανάπτυξη!

Πώς όμως έγιναν όλα αυτά;
Όλα αυτά έγιναν επειδή βάλαμε κάτω μία συγκεκριμένη στρατηγική, την οποία και ακολουθήσαμε κατά γράμμα.

Πρώτο μας σημαντικό βήμα ήταν η βελτίωση του παραγόμενου προϊόντος μας, του κρασιού μας! Εφαρμόσαμε νέες πρωτοποριακές τεχνικές και καταφέραμε με μεγάλο αγώνα και πίστη σε αυτό που κάνουμε να ανεβάσουμε αισθητά την ποιότητά μας και να σταθούμε επάξια και ανταγωνιστικά δίπλα και στα επώνυμα κρασιά.

Μετά λοιπόν από όλα αυτά, μπορώ σήμερα να σταθώ μπροστά σας και να σας πω «Ναι! Ο αγώνας μας έχει αρχίσει πια και φέρνει αποτελέσματα!» Τα οποία την επόμενη κιόλας χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερα, ακόμα μεγαλύτερα και θα έχουν σταθεροποιήσει την πορεία μας!

Μπορώ να σταθώ μπροστά σας και να σας πω ότι ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες γενιές, μπορέσαμε και αντέξαμε τις πρωτοφανείς δυσκολίες και τα χτυπήματα των καιρών μας!

Αντλώντας διδάγματα από τους παλαιότερους, σεβόμενοι τις αξίες και τις παραδόσεις του τόπου μας, αλλά και εφαρμόζοντας νέες τεχνικές στην παραγωγική μας διαδικασία, κάναμε πιο ασφαλή και πιο σίγουρο το δρόμο μας προς το μέλλον!

Και όπως απάντησα στο φίλο μου που με ρώτησε γιατί κάνουμε απόψε γιορτή, πιστεύω ότι μπορούμε σήμερα όλοι μαζί να κάνουμε ένα διάλλειμα από την συνεχή μας προσπάθεια, να σηκώσουμε τα ποτήρια μας και ευχόμενοι «στην υγειά μας και στην επιτυχή συνέχιση των προσπαθειών μας» να πιούμε ένα ποτήρι κρασί, που σε αυτόν τον τόπο ήταν πάντα ένας πολύτιμος σύντροφος και συνοδός στις χαρές μας και στις δυσκολίες μας!

Να είστε καλά!