Καταστροφικά αποτελέσματα

από την παράνομη βόσκηση

 Οι αγροί που βόσκονται συνεχώς απο αιγοπρόβατα πάύουν να βλασταίνουν και η περιοχή οδηγείται σε ερημοποίηση και συντομα μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο... Στα αμπέλια αυτά που έχουν υποστεί αποφύλλωση λόγω παράνομης βόσκησης θα παρουσιαστεί καθυστέρηση στην ανάπτυξη, μειωμένη βλάστηση, εξασθένηση των αμπελιών και μείωση παραγωγής το επόμενο έτος που θα ξεπεράσει σε ποσοστό το 20% της συνολικής παραγωγής. Εκτός την καταστροφή του αμπελιού και την απώλεια εισοδήματος του ιδιοκτήτη του, προκαλείται απο τους βοσκούς και περιβαλλοντική καταστροφή καθώς με την αφαίρεση των φύλλων των αμπελιών παύει η παραγωγή του πολύτιμου οξυγόνου που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας.
Δείτε εδώ έκθεση Πραγματογνωμοσύνης με τον υπολογισμό ζημιών σε αμπελώνα.

1
Αμέσως μετά τον τρυγητό το αμπέλι συνθέτει στο φυλλώμα του οργανικές ουσίες οι οποίες οδεύουν προς τις κληματίδες τον κορμό και τις ρίζες, όπου την περίοδο της ανάπτυξης την άνοιξη θα δώσουν την νέα παραγωγή. Παράλληλα με την επιφάνεια των φύλλων που διαθέτει ( 2.5 -3 m2) λειτουργεί σαν μηχανή παραγωγής οξυγόνου.
2
Έχει διαπιστωθεί οτι, όταν κόβονται τα φύλλα επέρχεται διαταραχή του μεταβολισμού του φυτού και αναγκαστική νέα βλάστηση πολύ επιζήμια για τον φυσιολογικό κύκλο του φυτού. Στα αμπέλια αυτά που έχουν υποστεί αποφύλλωση λόγω παράνομης βόσκησης θα παρουσιαστεί καθυστέρηση στην ανάπτυξη, μειωμένη βλάστηση ,εξασθένηση των αμπελιών και μείωση παραγωγής το επόμενο έτος που θα ξεπεράσει σε ποσοστό το 20% της συνολικής παραγωγής.
3
Στην εικόνα αυτή φαίνεται η μεθοδευμένη μερική βόσκηση του αμπελιού από αιγοπρόβατα. O βοσκός το κάνει αυτό ώστε απο μακριά να μην γίνεται αντιληπτή η ζημιά από τον ιδιοκτήτη….
4
Στην εικόνα αυτή φαίνεται καθολική απώλεια φύλλων. Η ζημιά αυτή προκλήθηκε απο την παρανομή βόσκηση του αμπελοτεμαχίου απο αιγοπρόβατα. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 1η ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ 2017. ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΤΡΥΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ...
5
Στην εικόνα αυτή φαίνεται ο βίαιος θάνατος του αμπελιού. Έδω ο απολίτιστος τσοπάνος έχει θανατώσει το αμπέλι καθώς το βόσκει συνεχώς με τα αιγοπροβατά του, μόλις το καημένο αμπέλι βγάλει έστω και δύο φύλλα. Αυτό το κάνει ξανά και ξανά μέχρι να το ξεράνει τελείως πιστεύοντας έτσι ότι η ξένη ιδιοκτησία θα γίνει λιβάδι του.
6
Το αμπέλι που για αιώνες βρίσκεται ΡΙΖΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ και αποτελει την πολιτισμική βάση των Μεσογείων ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ μέσα σε 2 ΧΡΟΝΙΕΣ. Και στη συνέχεια ο τσοπάνος μεταφέρει σε άλλη περιοχή εκεί κοντά την δραστηριότητά του... για να συνεχίσει το ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.