Σαββατιανό

Η κυρίαρχη ποικιλία και ο πρωταγωνιστής του αττικού αμπελώνα είναι το Σαββατιανό. Αρχαία ποικιλία που λόγω της αντοχής της στην ξηρασία και στις υψηλές θερμοκρασίες της αττικής γης, επικράτησε και δίνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την ποιότητα τους, όχι μέσω του εντυπωσιασμού, αλλά μέσω της πραγματικής τους αξίας.
Ως προς τα γευστικά χαρακτηριστικά το πλούσιο σώμα καθώς και η ισορροπημένη οξύτητα πλαισιώνονται από αρώματα εσπεριδοειδών, τροπικών φρούτων όπως μπανάνας και πεπονιού καθώς και λευκόσαρκων φρούτων με ξανοθοκίτρινο χρώμα.

Πλούσια γεύση με μέτρια οξύτητα και μακρά επίγευση. Συνοδεύει ψάρια, θαλασσινά και λευκά κρέατα.